Over Simone

Simone is opgeleid als journalist. Na haar afstuderen in 2005, besloot ze haar pen te verruilen voor een camera. Als dochter van een fotograaf was die stap niet zo vreemd. Ruim 10 jaar verder heeft Simone nog steeds een journalistieke aanpak: ze werkt altijd op locatie en met ter plekke aanwezig licht.

Bij reportages wil ze niets veranderen aan de situatie zoals die is, maar het verhaal vertellen op een waarheidsgetrouwe manier. Wel laat ze veel ruimte voor sfeer en gevoel in haar beelden.
Bij portretten neemt ze meer vrijheid en zoekt ze graag actief naar mooi licht en een rustige compositie. Maar ook dan wil ze mensen op een natuurlijke, ongedwongen manier vastleggen.

 

Simone heeft eerder parttime gewerkt als redacteur, eindredacteur en productiecoördinator van een vakblad. Ze kan goed meedenken met redacteuren en vormgevers en sluit in haar werkwijze graag aan bij de inhoud of lay-out van een verhaal.

 

Vanuit Amersfoort werkt Simone door heel Nederland. Als ze niet werkt brengt ze graag tijd door met haar man Eelke (cartoonist en grafisch ontwerper) en zoontje Tom. Blauwe Rus Pixel houdt haar gezelschap tijdens het editten. Simone houdt erg van muziek (die ze het liefst koopt op lp), is veganist, houdt niet van de winter en wil al heel lang een sleeve tattoo.